ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Bosanska pita




Sastojci:
- juneće mljeveno meso 600g
- krompir 500 g
- ulje 3 dl
- biber, sol 1 kašika
- mineralna voda 1 čaša
- jaja 2 komada
- brašno tip 500 2 kg


Uputstvo za pripremu:

Brasno, malo ulja, soli i vode zamjesiti tijesto. Podijeliti ga na loptice, pouljiti i ostaviti da odstoji 15-ak min. 

  • Izrendati krompir, pomijesati sa mljevenim mesom, dodati u smjesu casu mineralne vode, 2 jajeta, malo soli I bibera.

  • Razvuci kore i pouljiti.

  • Stavljati smjesu na jufke

  • Motati , stavljati u tepsiju i pouljiti.

  • Peci 40-ak minuta na 250 stepeni. Pecenu pitu zaliti vodom i uljem. 

0 komentari:

Objavi komentar