srijeda, 28. siječnja 2015.

Čokoladna krema ganache

Sastojci

  • čokolada po izboru
  • slatko vrhnje (Sugar free)
  • maslac

Priprema

  1. Čokoladu treba nasjeckati na komadiće, a vrhnje ugrijati na temperaturu do vrenja.
  2. Nakon što je vrhnje ugrijano, njime prelijte čokoladu i lagano je mješajte dok se ne otopi.
  3. Ako ćete ganache koristiti za kremu, najbolji je omjer: na 100 g čokolade- 50 ml vrhnja. Za glazuru, taj bi omjer trebao biti: 100 g čokolade na 100 ml vrhnja. Radi većeg sjaja ganachea, na 100 g čokolade dodajte 20 g maslaca. Ako mu želite obogatiti okus, možete dodati vaniliju ili rum.
  4. Nakon što se čokolada dobro rastopi u vrhnju, smjesu stavite na hlađenje (ne predugo, da ne bude pretvrda).

0 komentari:

Objavi komentar