Sastojci
Sastojci za crni biskvit
· 6 jaja
· 6kasika secera
· 6kasika brasna
· 1 prasak za pecivo
· 5kasike kakaa
· 6 kasika vruce vode
Sastojci za beli krem
· 1lmleka
· 100ggustina
· 4kasike secera
· 100gbele cokolade
· 200gmaslaca
· 100gsecera u prahu
Crni krem sto ide odozgo
· 200g Milka nougat cokolade
· 5kasika mleka
· 4kasike secera
· 150gmaslaca
Priprema
- Izmiksajte jaja dodavajuci secer. Kada dobijete finu pjenastu smjesu, dodajte vrucu vodu te prosijano i pomijesano brasno, kakao i prasak za pecivo. Pecite na velikom limu iz pecnice oblozenim masnim papirom, 20 min na 180 C. Koru ohladite i presjecite na pola.
- Za bijelu kremu odvojite otprilike 1-2 case mlijeka i u tome razmutite gustin da dobijete smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte sa secerom i u tome otopite cokoladu. Dodajte gustin u to i mijesajte dok ne dobijete gustu smjesu. Otprilike 4,5 minuta. Prebacite u plastiku i pustite da se ohladi. U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature i secer u prah
- Za tamnu cokoladnu kremu otopite sve u zdjelici na vatri i ohladite. Biskvit prerezite na pola. Prvu koru premazite polovicom bijele kreme i preko toga tanki sloj tamne kreme. Prekrijte drugom korom i ponovite sa kremama. Ohladite. Kolac je najbolji kada odstoji dan, dva.
Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar