ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Milka Torta! Za samo 35 min!








Sastojci
Sastojci za crni biskvit
·         6 jaja
·           6kasika secera
·         6kasika brasna
·          1 prasak za pecivo 
·         5kasike kakaa 
·         6 kasika vruce vode
Sastojci za beli krem
·         1lmleka
·          100ggustina
·          4kasike secera
·           100gbele cokolade
·           200gmaslaca
·          100gsecera u prahu
Crni krem sto ide odozgo
·         200g Milka nougat cokolade
·         5kasika mleka
·           4kasike secera
·          150gmaslaca

Priprema
  1. Izmiksajte jaja dodavajuci secer. Kada dobijete finu pjenastu smjesu, dodajte vrucu vodu te prosijano i pomijesano brasno, kakao i prasak za pecivo. Pecite na velikom limu iz pecnice oblozenim masnim papirom, 20 min na 180 C. Koru ohladite i presjecite na pola.
  2. Za bijelu kremu odvojite otprilike 1-2 case mlijeka i u tome razmutite gustin da dobijete smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka zakuhajte sa secerom i u tome otopite cokoladu. Dodajte gustin u to i mijesajte dok ne dobijete gustu smjesu. Otprilike 4,5 minuta. Prebacite u plastiku i pustite da se ohladi. U hladno dodajte izradjeni maslac sobne temperature i secer u prah
  1. Za tamnu cokoladnu kremu otopite sve u zdjelici na vatri i ohladite. Biskvit prerezite na pola. Prvu koru premazite polovicom bijele kreme i preko toga tanki sloj tamne kreme. Prekrijte drugom korom i ponovite sa kremama. Ohladite. Kolac je najbolji kada odstoji dan, dva.
Dobar tek!


0 komentari:

Objavi komentar