ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Specijaliteti od piletine: 3 recepta za bogat ručak

PILEĆE GRUDI U SOSU OD KARIJA
POTREBNO JE

2 supene kašike maslaca, 4 pileća filea, šolja pavlake, četvrt kašičice mlevenog korijandera, 2 kafene kašičice karija u prahu, 2 kašičice svežeg bosiljka
PRIPREMA
Na zagrejanom maslacu ispržite filee pilećih grudi, izvadite ih i odložite na toplo. U sok od prženja dodajte pavlaku, korijander i kari, promešajte nekoliko puta na blagoj temperaturi dok se masa ne ujednači. Pileće filee rasporedite na tanjir za serviranje, prelijte sosom i ukrasite bosiljkom.




PILETINA S PAVLAKOM
POTREBNO JE
400 g pilećeg belog mesa, 50 g margarina, 200 ml pavlake, 2 čena belog luka, 100 g prezli
PRIPREMA
Pileće šnicle umočite u otopljeni margarin i složite u vatrostalnu činiju. Pomešajte pavlaku, izgnječen beli luk i prezle i prelijte šnicle. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

PILETINA S BOSILJKOM
POTREBNO JE 

500 g pilećih grudi, kašika i po ulja, 3 kašike seckanog belog luka, kašika rendanog svežeg đumbira, 50 ml pilećeg bujona, kašika soja sosa, 2 kašičice šećera, 2 kašičice paradajz sosa, šaka svežeg bosiljka
PRIPREMA
Isecite piletinu na trake. Zagrejte ulje u dubljem tiganju ili voku, pa dodajte usitnjen luk i đumbir, pržite 20 sekundi, a onda dodajte i piletinu. Pržite dva minuta mešajući. Dodajte pileći bujon, soja-sos i paradajz sos. Dobro promešajte, pa kad proključa, smanjite vatru i kuvajte još pet minuta. Dodajte listove bosiljka i sklonite s ringle. Služite s barenim pirinčem.

0 komentari:

Objavi komentar