Sastojci
- Sastojci za 750 ml:
- čokolada za kuhanje: 100 g
- mlijeko: 250 ml
- šećer: 100 g
- vrhnje za šlag: 250 ml
- jaja: 2
- žumanjak: 2
Priprema
Vruću mješavinu mlijeka i vrhnja postepeno dodavati jajima neprestano miješajući. Metlicom za snijeg ili mikserom miješati sve dok ne dobijete gustu kremastu smjesu. Posudu skloniti s pare, dodati narezanu čokoladu i miješati dok se čokolada ne otopi. Smjesu procijediti kroz cjedilo, ostaviti da se malo ohladi i staviti u mašinu za sladoled da se smrzne ili uliti u odgovarajuću posudu i staviti u zamrzivač da se smrzne. U toku zamrzavanja sladoled često promiješati, da se izbjegne stvaranje kristala u sladoledu. Prije serviranja posudu sa sladoledom izvaditi iz zamrzivača, ostaviti na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da omekša i žlicom za sladoled vaditi kugle.
Savjet: Koristite kvalitetnu čokoladu s većim postotkom kakaa (70 – 80%), jer će sladoled imati intenzivniji okus čokolade. U sladoled možete umiješati i komadiće čokolade.
0 komentari:
Objavi komentar