ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Divna božanstvena torta!

SASTOJCI:
Biskvit:
 130 g maslaca
 300 g šećera
 3 jaja
 120 ml mlijeka
 160 g oštrog brašna
 60 g gorkog kakaa
 1 žličica sode bikarbone
 na vrh žličice praška za pecivo
 prstohvat soli

Vanilin krema
 3 pudinga od vanilije
 7 žlica šećera
 125g margarina
 300 ml slatkog vrhnja
 700 ml mlijeka
 2 žlice arome vanilije
 350 ml slatkog vrhnja
 1 kremfix

Čokoladna krema
 3 pudinga od čokolade
 7 žlica šećera
 125 g margarina
 3oo ml slatkog vrhnja
 700 ml mlijeka
 1 vrećica arome naranče
 350 ml slatkog vrhnja
 1 kremfix

I još:
 1 crveni preljev za torte
 150 g čokolade
 3 žlice ulja
 rum

PRIPREMA:
Biskvit
1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
2. U posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.
3. U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.
4. U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne dobijete gustu smjesu.
5. Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min.
(Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva
dijela, ovisi kakav imate kalup.)
Vanilin krema / Čokoladna krema
1. Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.
2. U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu
naranče) te ga zakuhajte.
3. U zakuhano mlijeko umiješajte puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i
prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.
4. U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.

 Redoslijed slaganja
1. Biskvit poškropite s rumom.
Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.
2. Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za
torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.
3. Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata.
Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu. 16. Najbolje ju je raditi dan prije jer je rashlađena božanstvena.

Uživajte!!

Izvor:  coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar