ponedjeljak, 26. siječnja 2015.

Vanil šnite sa bananicama

SASTOJCI



Potrebno za patišpanj:

belanaca

 6 kašika šećera
 12 kašika mlevenih oraha 2 kašike brašna
 1 kašika kakaa 1 kašičica praška za pecivo

Za fil:


 3 pudinga od vanile
 1 lmleka
 10 kašika šećera
 4 vanil šećera
 1 margarin

I još treba:

12 čokoladnih bananica
malo crne čokolade za ukrašavanje





Priprema
  1. 1
    Izmiksati belanca sa postepenim dodavanjem šećera u gust šam, a onda sa varjačom umešati mlevene orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo. Papir za pečenje stavite u pleh od rerne i onda nanesite smesu na papir i izravnjajte. Pecite u zagrejanoj rerni oko 12 minuta na 200 °C ili već zavisno od vaše rerne. Ohlađeni patišpanj isecite na tri jednaka dela.
  2. 2
    Od mleka odvojte 200 ml i u to sipajte puding i promešajte da ne ostanu grumuljice. Ostatak mleka stavite da se kuva sa šećerom i vanilom. Kada mleko provri sipati mleko sa pudingom. Skuvati fil, skloniti sa vatre i ostaviti ga da se ohladi. U ohlađen krem dodati umućen margarin.
  3. 3
    Na prvu šniticu stavite krem i složite 6 bananica. Stavite drugu šniticu i ponovite postupak. Stavite treću i sa ostatkom kreme premažite šnite sa svih strana. Ukrasite po želji.

0 komentari:

Objavi komentar