nedjelja, 25. siječnja 2015.

NAPRAVITE ZA SAMO 15 MINUTA: Hrskav i ukusan domaći ČIPS

Sastojci::
    ● 1 veliki krompir,
    ● prstohvat sušene majčine dušice,
    ● prstohvat soli,
    ● prstohvat crnog bibera


Priprema:
Krompir ogulite, pa ga tanko nasjeckajte ili narendajte na listiće.
Listiće kormpira potopite u zdjelu punu hladne vode, kako biste odstranili višak skroba, jer će to pomoći da čips bude hrskav.
Nakon toga ocijedite, properite i prosušite suhom krpom krompir. Na poslužavnik ili tanjir koji smije da se stavlja u mikrotalasnu stavite parče papira za pečenje, pa poredajte listiće krompira (onoliko koliko stane), vodeći računa da sve bude u jednom sloju.
Poprskajte sa jako malo ulja, pa čips pospite začinima i solju. Po želji začine možete da promijenite, ili da izmijenite količine u skladu sa ukusom. Spremljeni sirovi krompir ubacite u mikrovalnu pećnicu, pa ga pecite na visokoj temperaturi pet minuta.
Zatim pustite da se “odmori” jednu minutu, pa pecite još četiri minuta. Ako vidite da je čips već dobio zlatnosmeđu boju i da je hrskav, izvadite ga. One komade koji još treba da se poeku, pustite još jedan minut.
Zatim ponovite sve sa prostalim listićima čipsa, ako želite još.
Izvor: Blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar