Sastav:
- 500 g krompira,
- 100 g korjena celera,
- 500 ml bistre supe,
- so,
- biber,
- 1 kašika maslaca,
- mrkva,
- 200 ml pavlake,
- vezica vlasca
Priprema:
Krompir i korijen celera očistiti, sitno isjeckati, oprati i kuhati oko 20 minuta u bistroj supi.
Mrkvu očistiti, oprati i izrezati na fine štapice. Pažljivo dinstati na maslacu ne više od 5 minuta.
Krompir i celer u supi usitniti, pa dodati pavalku i sve polako zagrijati. Začiniti supu solju i biberom. Vlasac dobro oprati i isjeći na sitne kolutove. Gotovu čorbu poslužiti garniranom isjeckanim vlascem.
Mrkvu očistiti, oprati i izrezati na fine štapice. Pažljivo dinstati na maslacu ne više od 5 minuta.
Krompir i celer u supi usitniti, pa dodati pavalku i sve polako zagrijati. Začiniti supu solju i biberom. Vlasac dobro oprati i isjeći na sitne kolutove. Gotovu čorbu poslužiti garniranom isjeckanim vlascem.
0 komentari:
Objavi komentar