utorak, 27. siječnja 2015.

KREM SUPA OD KROMPIRA Ako su vam dosadile “standardne”, bistre supe…

Sastav:
  • 500 g krompira,
  • 100 g korjena celera,
  • 500 ml bistre supe,
  • so,
  • biber,
  • 1 kašika maslaca,
  • mrkva,
  • 200 ml pavlake,
  • vezica vlasca

Priprema:
Krompir i korijen celera očistiti, sitno isjeckati, oprati i kuhati oko 20 minuta u bistroj supi.
Mrkvu očistiti, oprati i izrezati na fine štapice. Pažljivo dinstati na maslacu ne više od 5 minuta.
Krompir i celer u supi usitniti, pa dodati pavalku i sve polako zagrijati. Začiniti supu solju i biberom. Vlasac dobro oprati i isjeći na sitne kolutove. Gotovu čorbu poslužiti garniranom isjeckanim vlascem.

0 komentari:

Objavi komentar