srijeda, 28. siječnja 2015.

Njemački vafli


Sastojci

  • 125g maslaca
  • 3 žlice šećera
  • 25dag oštrog brašna
  • korica limuna
  • prstohvat soli
  • 4 jaja
  • 1 vanilin šećer (ja koristim ili burbon vanilin šećer ili rum šećer)
  • 125ml slatkog vrhnja
  • 1dcl mlijeka
  • 1/2 praška za pecivo
  • dodaci po izboru


Priprema

  1. Maslac rastopite u manjem loncu, pa pjenjačom umutite sa šećerom.
  2. Dodati jaja, promiješati pjenjačom, pa potom dodati i slatko vrhnje, mlijeko te vanilin šećer i sve dobro promiješati.
  3. U smjesu naribati koricu limuna, ubaciti prstohvat soli te dio po dio dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo miješajući cijelo vrijeme. Smjesa mora biti gusta tako da se može zagrabiti žlicom.
  4. Otprilike jednu šeflju smjese staviti na plohu zagrijanog aparata te lagano pritisnuti poklopac kako bi se smjesa ravnomjerno rasporedila po cijelom kalupu. Peći dok ne dobije zlatnu boju.
  5. Ukoliko ih pripremate na tavi, samo uspite smjesu na tavu i pustite da se formiraju mini palačinke te pecite dok trakođer ne dobiju zlatnu boju.
  6. Poslužite s džemom, čokoladnim namazom, svježim voćem ili nekim drugim slatkim dodatkom po izboru.

0 komentari:

Objavi komentar