Sastojci
- 4 kom. jaja
- 10 dkg šećera
- 20 dkg margarina
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 4 žlice brašna
- 0.5 l slatkog vrhnja
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 1 žlica šećera
Priprema
Izrada biskvita:
- Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano, ne mikserom).
- Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180 C oko 20 min – ovisi od pećnice, provjeriti čačkalicom kad je pečeno.
Izrada kreme:
- Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
- Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti.
- Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema
0 komentari:
Objavi komentar