srijeda, 28. siječnja 2015.

Fantazija od čokolade


Sastojci

  • 4 kom. jaja
  • 10 dkg šećera
  • 20 dkg margarina
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 4 žlice brašna
  • 0.5 l slatkog vrhnja
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 1 žlica šećera

Priprema

 Izrada biskvita:

  1.  Žutanjke i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno  pomiješano sa praškom za pecivo i na kraju snijeg od bjelanjaka (bjelanjke umiješati polagano, ne mikserom).
  2. Peći (u tepsiji cca 20x35cm) na 180 C oko 20 min – ovisi od pećnice, provjeriti čačkalicom kad je pečeno.


Izrada kreme:

  1.  Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijavati na laganoj vatri (miješajući polagano) dok ne provri.
  2.  Pečeni biskvit izbockati vilicom na nekoliko mjesta i dok je još topao preliti ga sa toplom kremom. Krema je dosta rijetka ali je ne treba dodatno miksati ili bilo što dodavati jer će se nakon nekoliko sati u hladnjaku stisnuti.
  3. Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak da se dobro ohladi i stegne krema

0 komentari:

Objavi komentar