srijeda, 28. siječnja 2015.

Havana torta za 30 minuta




Sastojci

tijesto
3jaja
3žlice šećera
3žlice brašna
malo praška za pecivo

krema
1/2 lmlijeka
1/2 lslatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
15 dkgšećera
1kesica želatine u prahu od 10gr
15 dkgpoprženih lješnjaka
15 dkgnapolitanki sa lješnjacima (jadro)


1
Priprema:

Ugrijat peć na 160°C
Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!) Ukrasiti po želji :)

0 komentari:

Objavi komentar